Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο - «Θα πατάξουμε την αισχροκέρδεια με εντατικούς ελέγχους» - «Κλίμα διεθνούς ανησυχίας από τον πόλεμο και την πανδημία» - Στήριξη των παραγωγών στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές.

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε ανθρωπιστικό επίπεδο και στην οικονομία, οι εθνικές παρεμβάσεις απέναντι στην επακόλουθη ενεργειακή κρίση και τα επόμενα βήματα όσον αφορά στην επάρκεια προϊόντων αλλά και την στήριξη των πληττόμενων κλάδων, κυριάρχησαν μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο.

Μιλώντας κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία μας συνεδρίαση και δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να προκαλεί οδυνηρές συνέπειες παντού. Αίμα στα μέτωπα, πρόσφυγες στα σύνορα και ενεργειακή θύελλα με έκρηξη τιμών παντού στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως «τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμιες διευθετήσεις, απαιτούν όμως ταυτόχρονα και σημαντικές εθνικές παρεμβάσεις», ενώ συμπλήρωσε πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενεργειακό χάρτη ο οποίος διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με δεδομένες τις ευρωπαϊκές ταχύτητες στην ωρίμανση των αποφάσεων, η ελληνική κυβέρνηση κινείται και αυτόνομα. «Τα μέτρα κατά του εισαγόμενου πληθωρισμού αγγίζουν πια σχεδόν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.