«Όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι, ικανός καπετάνιος και έμπειρο πλήρωμα. Χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή που να αποφασίζει χωρίς να χρειάζονται παράλληλες κουβέντες, χωρίς να εμπλεκόμαστε σε ατελέσφορα παζάρια. Γρήγορα και αποτελεσματικά» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτική παρουσίαση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και απαντήσεις σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 13:00 στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός ήδη κατά την χθεσινή του ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο προέταξε τα κεντρικά διλήμματα των επερχόμενων εθνικών εκλογών υπογραμμίζοντας «Θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που κράτησαν όρθιο τον τόπο εν μέσω τόσων προκλήσεων;» για να προσθέσει στην συνέχεια: «Οι δυσκολίες που έρχονται, αυξάνουν τις ευθύνες. Γι’ αυτό και σας ρωτώ: αν δεν τις αναλάβουμε εμείς, τότε ποιος;».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το κυβερνητικό έργο χαρακτηρίζεται από συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα εξηγώντας πως τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεράσει η χώρα τις συνθήκες παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Ο πρωθυπουργός φέρνοντας στο δικό του κάδρο τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε πως «Τώρα ξέρουμε πια ποιος μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κρίσεις. Και ξέρουμε ποιοι μένουν πάντα χαιρέκακοι θεατές. Γι’ αυτό και, όταν έρθει η ώρα, δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση, αλλά και κυβερνήτη του τόπου».

«Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας – πρωταγωνιστή στην Ευρώπη, με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών. Με λίγα λόγια: ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μια δεύτερη φορά στη συμφορά!», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ίδιος εγγυάται το μήνυμα της σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός, δε «έκαψε» και τα σενάρια συνεργασιών, εμμένοντας στη στρατηγική της αυτοδυναμίας και φωτογραφίζοντας την απροθυμία του για αλλαγή του εκλογικού νόμου που μένει να επικυρωθεί στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι, ικανός καπετάνιος και έμπειρο πλήρωμα. Χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή που να αποφασίζει χωρίς να χρειάζονται παράλληλες κουβέντες, χωρίς να εμπλεκόμαστε σε ατελέσφορα παζάρια. Γρήγορα και αποτελεσματικά’, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «ξορκίζοντας» τρόπο τινά τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Το πλαίσιο της ομιλίας του πρωθυπουργού αλλά και η πολιτική επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών αναμένεται να καθορίσει και το περιεχόμενο των ερωτήσεων που θα δεχθεί σήμερα από τους δημοσιογράφους.

Ορισμένα από τα βασικά ζητήματα για τα οποία θα ερωτηθεί πιθανότατα ο κ. Μητσοτάκης αφορούν τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, η νέα προσπάθεια εργαλειοποίησης – οπλοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, η ακραία ρητορική πρόκλησης από τον Ερντογάν, η ενεργειακή κρίση η υπόθεση των παρακολουθήσεων και η ανάγκη νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.