«Πετύχαμε τον στόχο μας να διερύνουμε την τουριστική περίοδο» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού - «Οι εργαζόμενοι δικαιούνται έξτρα μπόνους από την επιτυχία».

«Όλα τα δεδομένα από την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2022 μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία καθώς οι αφίξεις αναμένεται να φτάσουν το 88% του αριθμού ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού με θέμα: «2022 – Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο τουρισμός είναι πυροδότης ανάπτυξης καθώς από τα 15 δισ. που είχε προυπολογίσει για το 2022 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να προστεθούν άλλα 3 δισ. εσοδα. Αυτοί οι πόροι κατευθύνονται στην κοινωνία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις τουριστικές επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας. Περίπου 3 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε τουριστικές επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού σημειώνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία λόγω του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης.

Eκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού με θέμα: «2022 – Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού»

«Φέτος Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες δεν ήρθαν, ένας πόλεμος προκαλεί αναταραχή και παρά ταύτα ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε και έκανε αυτή τη μεγάλη επιστροφή. Κινείται κανείς σήμερα στην Αθήνα και βλέπει επισκέπτες ακόμα και αυτή την περίοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση πέτυχε την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

«Είναι πια μια κατάκτηση. Δεν έτυχε, πέτυχε. Η Ελλάδα ως προορισμός για όλο τον χρόνο… Οδεύουμε προς μια σεζόν 12 μηνών και έχουμε κάθε λόγο να το κάνουμε, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές τουριστικά παρθένες.

Αυτή η σεζόν των 12 μηνών πρέπει να αφορά και τους συμπολίτες μας. Το προγραμμα Τουρισμός για Όλους θα τρέξει και το 2023, περιμένουμε κλήρωση ίσως και νωρίτερα από το τέλος του Ιανουαρίου.

Να μην δείξουμε κανένα σημάδι εφησυχασμού. Πρώτο στοίχημα οι υποδομές, έχουν δρομολογηθεί έργα σε 26 δημοφιλείς προορισμούς».

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται μέρισμα

«Πρώτη επαφή του επισκέπτη στην χώρα μας είναι το χαμόγελο του υπαλλήλου που θα τον υποδεχθεί. Γι αυτό σας συγχαίρω για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας… Να μην διστάζουν οι εργοδότες του κλάδου μετά από μια τόσο καλή χρονιά να δώσουν έξτρα μπόνους στους εργαζόμενους. Διακούνται μέρισμα από αυτήν την επιτυχία»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.