Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία την στάση της οποίας χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά προκλητική» έστειλε για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ το Δελφών με τον ιστορικό και συγγραφέα Νάιαλ Φέργκιουσον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης για τη δύσκολη σχέση με την Τουρκία, η οποία προσκαλεί με μια συμφωνία με τη Λιβύη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Η σχέση μας με την Τουρκία είναι δύσκολη και η Τουρκία ήταν εξαιρετικά προκλητική στις δραστηριότητές της κατά τους τελευταίους μήνες, ειδικά όσον αφορά την υπογραφή την συμφωνίας με την Λιβύη για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, την οποία θεωρούμε απολύτως άκυρη, δίχως καμιά ισχύ» είπε κατά τη συνομιλία του με τον Νάιαλ Φέργκιουσον.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Τουρκία θα λάβει απάντηση και από την Ευρώπη
«Αν η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν θα λάβει μόνο την απάντηση της Ελλάδας, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα λάβει απάντηση και από την Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για το δρόμο που θα ήθελα να ακολουθήσουμε, αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν αυτό συμβεί».

Επίσης τόνισε, ότι το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και ότι αν η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τότε θα αντιδράσει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η ΕΕ.

Κριτική στο ΝΑΤΟ άσκησε ο Κυριάκος Μητοστάκης
Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως το γεγονός πως είναι και η Τουρκία και η Ελλάδα μέλη της Συμμαχίας αποτελεί πρόβλημα και επισήμανε πως έχει διαμηνύσει στο ΝΑΤΟ ότι ίσως δεν είναι λύση το να απομακρύνεσαι από το πρόβλημα όταν η μία χώρα είναι τόσο προκλητική και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία, στο ζήτημα που έχουμε στο τραπέζι και είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μας. Μπορούμε να συζητήσουμε έντιμα κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο, στη Χάγη, ύστερα από κοινή συμφωνία για το πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι η εποχή για τη διπλωματία των κανονιοφόρων, αυτού του τύπου η λογική ανήκει σε άλλους αιώνες» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χαίρομαι που συνομιλώ μαζί σας ξανά, θα προτιμούσα να βρισκόμασταν στους Δελφούς αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα του κορωνοϊού», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δικαιωθήκαμε με το γρήγορο lockdown
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες κρίσεις που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σε μικρό χρονικό διάστημα, την κρίση στον Έβρο και την πανδημία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είναι υπερήφανος για τον ψύχραιμο τρόπο που αντέδρασαν οι πολίτες και επισήμανε πως κυκλοφόρησαν και πολύ λίγες θεωρίες συνωμοσίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.