Στο Α' Νεκροταφείο έγινε η κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου - Ο πρωθυπουργός εκφώνησε τον επικήδειο, ενώ παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε η κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου.

Στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία, πολίτες συνόδευσαν τη Μαριέττα Γιαννάκου στην τελευταία της κατοικία με χειροκρότημα.

«Έδειξε ότι η προοδευτική αντίληψη είναι στάση ζωής»

Για πρότυπο δυναμικής γυναίκας, μητέρας και πολιτικού έκανε λόγο κατά τον επικήδειο λόγο του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η Μαριέττα έδειξε ότι η προοδευτική αντίληψη είναι στάση ζωής. Είχε πάντα σαφή επιχειρήματα. Σε όλα τα αξιώματα υπήρξε πολέμια του δογματισμού. Η προσφορά της ως υπουργός Παιδείας καρποφόρησε».

«Με τα εφόδια που είχε πάρει από τον πατέρα που έχασε τόσο νωρίς αλλά και από τη μητέρα της έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητα της. Δυο φορές μάλιστα άφησε τα έδρανα των Βρυξελλών για την πολιτική σκηνή» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Μαριέττα Γιαννάκου έφυγε όρθια, με τη σκέψη της στο μέλλον της χώρας. «Δεν θα είναι ποτέ μόνη της. Η αγαπημένη της αδερφή και κόρη, της στάθηκαν μέχρι την τελευταία της στιγμή. Θα μας συντροφεύει πάντα το χαμόγελο της Μαριέττας», είπε μεταξύ άλλων.

Η κηδεία της έγινε δημοτική δαπάνη, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που δέχθηκε την εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Τιμές αποδίδει η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.