Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable».

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Φράνσις Φουκουγιάμα στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», στο Athenaeum Intercontinental.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να διδαχθούμε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και από την ένοπλη διένεξη στη Μέση Ανατολή, ώστε τα κράτη να έχουν την στρατιωτική ικανότητα και δύναμη να υπερασπιστούν την εδαφική τους κυριαρχία, καθώς και η ΕΕ να δαπανά περισσότερους πόρους, για να υπερασπίζεται τα ευρωπαϊκά εδάφη.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το σενάριο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην ρισκάρει προγνωστικά, εστιάζοντας στις στενές σχέσεις που έχει η χώρα μας με την Ουάσινγκτον και την αναγνώριση, εκ μέρους της αμερικανικής διπλωματίας, του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή ως πυλώνα σταθερότητας.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Φουκουγιάμα, για να τονίσει ότι, «αν επανεκλεγεί ο Τραμπ, θα είναι μια καταστροφή για την Ευρώπη».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.