«Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος - Σε εξέλιξη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν - Θα ακολουθήσει δείπνο με τις συζύγους τους - Δείτε τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Στα Ηλύσια Πεδία βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντά αυτή την ώρα τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις στην είσοδο του γαλλικού προεδρικού Μεγάρου και αυτή την ώρα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δείπνο του γαλλικού προεδρικού ζεύγους με τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Δείτε τις δηλώσεις των δύο ηγετών:

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron

Στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες εργάζονται για την ευρωπαϊκή κυριαρχία και ασφάλεια ενώ η απόλυτη «συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική βιομηχανία αποκτά μεγάλη αξία στις δύσκολες εποχές που ζούμε». Παράλληλα επεσήμανε πως η συνεργασία των δύο χωρών «έχει μακρά ιστορία και θα προχωρήσει και στο μέλλον» ενώ τόνισε πως θα συζητηθεί εκτενώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν αμυντική, οικονομική και γεωστρατηγική συνεργασία τονίζοντας πως οι κρίκοι που συνδέουν τις δύο χώρες σφυρηλατούνται συνεχώς. «Πέρσι το Παρίσι βοήθησε την Ελλάδα στις πυρκαγιές, φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδας να το ανταποδώσει», είπε ο Έλληνες πρωθυπουργός. Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενέργεια λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσεις τον Πούτιν ο οποίος χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας τόνισε πως δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας λέγοντας πως οι συνεχιζόμενες προκλήσεις θα τεθούν ως θέμα στην συζήτηση.

«Αυτούς που απειλούν ότι θα έρθουν βράδυ, εμείς τους περιμένουμε στο φως της ημέρας εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκαιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του», είπε αναφερόμενες στις συνεχιζόμενες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μητσοτάκης και Μακρόν είναι γνωστό ότι διατηρούν μια στενή προσωπική και πολιτική σχέση και η συνάντησή τους έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα ενεργειακά, αλλά και για τις περιφερειακές εξελίξεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.