Του Σεβ. Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου .

Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Αυτοί οι δύο μήνες εγκλεισμού στη μητρόπολη λόγω των απαγορευτικών μέτρων της κυβέρνησης της Νιγηρίας, πραγματικά με κούρασαν. Και με κούρασε ότι κούρασε κάθε άνθρωπο, κάθε χριστιανό, κάθε κληρικό. Περισσότερο όμως με κούρασε και συνεχίζει να με κουράζει, με προβληματίζει και με φοβίζει τολμώ να πω, ό,τι βγήκε στην επιφάνεια αυτόν τον καιρό από ανθρώπους της Εκκλησίας. Συνομωσιολογίες, φαντασιοπληξίες, πανικός, υστερία, φοβίες.

Κατάκριση, απόρριψη, απειλές και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα εναντίον κάθε ήρεμης και νουνεχούς φωνής που προσπάθησε να καθησυχάσει και να ενθαρρύνει τους πιό αδύναμους. Πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι, κληρικοί, θεολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίων, απλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι όλοι στο εκτελεστικό απόσπασμα με συνοπτικές διαδικασίες από τις γνωστές από καιρό Μαινάδες της Εκκλησίας, κληρικούς και λαικούς.

Και το πιό τρομακτικό είναι ότι τα όσα τελευταία διαβάζουμε σε πολλές ορθόδοξες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ελληνικές και μη, έχουν την ίδια επιχειρηματολογία, την ίδια θεολογία, με τα όσα αναρτούν και υποστηρίζουν προτεσταντικές και δή πεντηκοστιανές ιστοσελίδες. Η διεθνής του χριστιανικού φονταμενταλισμού επί τον έργον! Ο κορονoϊός με την χάρη του Θεού και τις προσπάθειες των επιστημόνων αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί. Ο ιός του φονταμενταλισμού όμως πώς θα νικηθεί;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.