Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων ιερούργησε την 28η Οκτωβρίου, Εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την δοξολογία, για την Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, ανέφερε:

Η πρώτη φωνή που φτάνει στα αυτιά μας σήμερα, είναι το ηρωικό ΟΧΙ. Τον πόλεμο αυτό, δεν τον θελήσαμε, δεν τον ζητήσαμε, δεν τον προκαλέσαμε. Την Ελλάδα δεν την δίνουμε σε κανένα. Αυτό το ΟΧΙ εξέφραζε το φρόνημα και τη θέληση όλου του Ελληνικού λαού και των απανταχού της γης Ελλήνων. Με την βοήθεια του Θεού και την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού της Παναγίας. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι υπερασπίστηκαν τα Όσια και τα Ιερά του Γένους.

Συγκλονιστική η σκηνή της μητέρας να κρεμά στο λαιμό του παλικαριού της τον Σταυρό και να το κατευοδώνει λέγοντας: “Παιδί μου, πήγαινε με την ευχή του Χριστού και της Παναγιάς “.

Ακούμε σήμερα τη φωνή των Ηρώων και των μαρτύρων του έπους του 40 να μας λέει : Πολεμήσαμε γι’ αυτή την Ελλάδα• Θυσιάσαμε τη ζωή μας. Τώρα είναι δική σας σειρά, να διασφαλίσετε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα αυτού του μαρτυρικού, αγιασμένου και αιματοβαμένου τόπου που λέγεται Ελλάδα. Πρέπει να περισώσετε την Εθνική μας ταυτότητα, την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, την θρησκεία μας, τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας. Να παραμείνετε γνήσιοι και αυθεντικοί: “Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες “, μέσα στην πολυπολιτιστική σημερινή κοινωνία. Εύχομαι να ακούσουμε την φωνή των ηρώων μας, εμείς οι ΝεοΈλληνες, γιατί οι νεκροί μπορεί να είναι αθέατοι, αλλά δεν είναι απόντες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.