Την 103η επέτειο της Ενώσεως της Βεσσαραβίας με τη Ρουμανία γιόρτασαν στη Ρουμανια.

Η ένωση του 1918 αποτελούσε για όλη τη Ρουμανία μια ανεπανάληπτη πράξη εθνικής ιστορικής, πολιτιστικής, αλλά ιδιαίτερα εκκλησιαστικής σημασίας. Για εμάς, η εκδήλωση είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς αυτό το κίνημα της ρουμανικής ενότητας ξεκίνησε στη Βεσσαραβία, και στη συνέχεια ξέσπασε σε όλες τις Ρουμανικές κοινότητες από όλη τη Ρουμανία.

Είναι σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε το πλαίσιο στο οποίο έλαβε χώρα αυτό το γεγονός και το γεγονός ότι οι σκέψεις και οι ενέργειες της ενοποίησης ολόκληρης της ρουμανικής ψυχής σε ένα μόνο κράτος, υποστηρίχθηκαν, καταρχάς, από την Εκκλησία, από τους αφοσιωμένους ιερείς της , τόσο στη Βεσσαραβία όσο και σε ολόκληρο τον ρουμανικό χώρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε και να διαδώσουμε το πνεύμα της θυσίας εκείνων που ψήφισαν υπέρ της ένωσης της Βεσσαραβίας με τη Μητέρα – Ρουμανία, ειδικά επειδή αργότερα, η συντριπτική πλειονότητα αυτών υπέστησαν αδικία και ταπείνωση από τους κατακτητές, τουλάχιστον εδώ στη Βεσσαραβία.

Το 1918, μας κρατά σήμερα αποφασισμένους και γενναίους στην προώθηση του ορθοδόξου χριστιανισμού στη Βεσσαραβία (σήμερα στη Δημοκρατία της Μολδαβίας), ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ξεχωριστή από ολόκληρη τη Ρουμανία. Είμαστε χωρισμένοι από αστική άποψη, αλλά ως εκκλησία είμαστε ενωμένοι και είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέλη της Ορθόδοξης Μητέρας Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Η σκέψη των προγόνων μας που έκαναν την Ένωση το 1918 και η υποστήριξη του Ρουμανικού Πατριαρχείου μέσω διαφόρων δράσεων, μας ενθαρρύνει να παραμείνουμε σταθεροί και με αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την Ρουμανική πνοή για αιώνες παρά τα υπάρχοντα σύνορα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.