Ο Μητροπολίτης Βέροιας μιλά για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα με το καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη τονίζοντας ότι δέχθηκε απειλες κι ο ίδιος. Ζήτησε περισσότερη ασφάλεια στις συνεδριάσεις.

Μετά τον περιστατικό με ιερέα της Μητρόπολης Βεροίας, που καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο και πέταξε καυστικό υγρό σε βάρος 7 Μητροπολιτών, 2 δικηγόρων και 1 αστυνομικού, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μίλησε για πρώτη φορά στον ραδιοφωνικό σταθμό της Βέροιας “ΑΚΟΥ 96,6”.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο πώς ο εν λόγω ιερέας ήρθε στη Μητρόπολη, κατόπιν παράκλησης Μητροπολίτη της Πελοποννήσου που τον διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για καλό ιερέα και άνθρωπο.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιούργησε στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας όπου τοποθετήθηκε αρχικά, είπε οτι ήρθε στα χέρια με τον ψάλτη του ναού.

Κατόπιν ζήτησε από τον Μητροπολίτη να πάει για ένα διάσρτημα στο Άγιο Όρος και η Μητρόπολη να εισπράττει τον μισθό του ωστε να πληρωθούν τα χέρη που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

Όμως, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, τον μισθό του τελικά λάμβανε ο ίδιος.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος και συνεργάτες του, καθώς και στην ανάγκη να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια στις συνεδριάσεις.

Τέλος, ο Μητροπολίτης σχολίασε την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου λέγοντας ότι θέλουν να τον βγάλουν “τρελό”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.