«Δεν μπορεί να αφήσει η Εκκλησία να γίνουν οι χώροι της χώροι «πολέμου» και τσακωμού των παιδιών της. Τηρούμε τα μέτρα και συνιστούμε στους ανθρώπους να έρχονται όπως επιβάλλει η Κ.Υ.Α. αλλά δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε.

Δεν έχουμε ελεγκτικό μηχανισμό, δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Οι ναοί πρέπει να μείνουν χώροι ενωτικοί» αναφέρει με έμφαση και μεταξύ άλλων, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, όσον αφορά στην πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι οι μη εμβολιασμένοι πιστοί μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Ακολούθησε, ως γνωστόν, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου όπου αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «η συμμόρφωση των πιστών προς την Κ.Υ.Α. δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες».

«Δεν πάμε κόντρα, θα τηρούμε και θα επιμένουμε πάντοτε στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας που είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Όμως ακόμα και ο αστυνομικός να έρθει, μπορεί να κάνει έλεγχο την ώρα της θείας λειτουργίας και όποιος δεν έχει το πιστοποιητικό θα τον βγάζει έξω; Είναι πράγματα που μας φέρνουν σε άλλες καταστάσεις και τότε όχι απλώς στοχοποίηση, μιλάμε για πλαίσια διωγμού. Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί», συμπληρώνει ο Σεβασμιώτατος στο ερώτημα αν η Ελληνική Κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή της.

πηγή:ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μαρία Κουντουριώτη

Συγχαρητήρια στον ποιμενάρχη μας!!!