Ο νέος Μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεος, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Εφ’ όλης της ύλης” με τον Βασίλη Κοντογουλίδη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Φιλόθεος εξέφρασε τη θέση του σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μια μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει.

Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια.

Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία» ανέφερε ο κ. Φιλόθεος.

Επιπλέον, ο ίδιος μίλησε για την απόφασή του να να γίνει ιερέας από τα χρόνια του Γυμνασίου, τη σχέση των νέων με την πίστη, το Άγιο Όρος, τα θρησκευτικά μαθήματα στα σχολεία, τους Αγίους της Εκκλησίας, τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και κράτους, τη μισθοδοσία των ιερέων, τον προκάτοχό του κ. Άνθιμο και την επαφή του με τη μουσική και τις τέχνες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.