Οι σχέσεις του με τη Ρωσία και την Ρωσική Εκκλησία που σχολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, η δύσκολη κατάσταση στο Κυπριακό, η αγάπη για το ποίμνιο του, το φιλανθρωπικό έργο, μέχρι και τα παιδικά του χρόνια, ήταν μεταξύ των θεμάτων για τα οποία απάντησε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση Βεργίνα και τη δημοσιογράφο Νατάσα Ιωάννου.

Αναφέρθηκε στα χρόνια που σπούδασε και έζησε στη Ρωσία, για τις σχέσεις που είχαν αποκατασταθεί μεταξύ των δύο εκκλησιών και τη σημερινή κατάσταση, ενώ απάντησε και στα σχόλια για τον ίδιο.

«Έχω απέραντο σεβασμό στους Ρωσόφωνους της Κύπρου, οι οποίοι ήρθαν εδώ και ανέβασαν το βιωτικό επίπεδο της Κύπρου, αλλά είμαι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος Επίσκοπος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο» είπε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

«Εγώ είχα ευθύνη από την στιγμή που σχολιάστηκε η σχέση μου την Ρωσία και κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν και ενώ προηγουμένως όλοι αυτοί ήθελαν να διαμεσολαβήσω για να βοηθηθούν να τους φέρω σε επαφή και να αποκτήσουν σχέσεις. Όταν όμως άλλαξε το γεωοπολιτικό έγινε κάτι άλλο. Τότε είπα, καλά ρε παιδιά Έλληνες είμαστε, τον ίδιο σκοπό υπηρετούμε» είπε, κληθείς να απαντήσει στα σχόλια για τις θέσεις του σχετικά με την ρωσική εκκλησία μετά και που διαφώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου σε σχέση με την μνημόνευση του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Επιφανίου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Ησαΐας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Φανάρι λέγοντας ότι: «ήταν φυσικό να πραγματοποιήσω αυτή την επίσκεψη, γιατί φτάσαμε σε σημείο να διαβάζουμε τέρατα και πράγματα στις εφημερίδες, για εσωτερικές καταναλώσεις και για κοντεύαμε να τρελαθούμε από αυτά που διαβάζαμε».

Ο Μητροπολίτης Ταμασού είπε ότι θέλησε να δει εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επηρεάστηκε από όλα αυτά που του λέγανε κατά καιρούς, γι΄αυτό πήγε ως προσκυνητής και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Από την συζήτησή μας με τον Πατριάρχη ενθουσιάστηκα. Είδα έναν Πατριάρχη, ο οποίος καταλάβαινε τι γίνεται, ήταν ενήμερος για όλα και δεν χρειάστηκαν πολλά λόγια, με καθησύχασε και ανοίξαμε συζητήσεις για διάφορα θέματα. Ως Έλληνες έχουμε κοινό στόχο, διότι όποτε διχαστήκαμε το πληρώσαμε, γι’ αυτό το εμείς πρέπει να κυριαρχήσει» – υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

Είπε ότι το μήνυμα που πέρασε στις συναντήσεις που είχε, ήταν πως αυτή την στιγμή θέλουμε πνευματική, εκκλησιαστική και εθνική ενότητα, διότι όλα αυτά πάνε μαζί και έγινε δεκτό από όλους.

Κλείνοντας, σε σχέση και με το εθνικό μας θέμα, ανέφερε ότι είναι η ώρα της εθνικής συναίνεσης εδώ στην Κύπρο. Γιατί ο εχθρός μας, ο λύκος είναι έξω από την πόρτα. Δε σηκώνει κανείς να εξυπηρετήσει προσωπικές ατζέντες. Πρέπει το εμείς να κυριαρχήσει. Όποτε έχουμε διασπαστεί το πληρώσαμε ακριβά. Διχόνοιες δε σηκώνει» είπε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.