Σήμερα η Ορθοδοξία πρέπει να στραφεί περισσότερο στην πάσχουσα εικόνα του Θεού, στον ταλαιπωρημένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο της εποχής μας, να τον στηρίξει και να τον ενδυναμώσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής!

Αυτά υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος ιερούργησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης ΠαναγίαςΜυκόνου.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τους Εφημερίους του Ναού και με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, Μυκονίων και παρεπιδημούντων επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ήταν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Χρήστος Βερώνης , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών και η κυρία και ο κύριος Αντιδήμαρχοι Ζακύνθου, οι οποίοι συνόδευσαν την ιδρυθείσα το 1816 περιώνυμη Φιλαρμονική Ζακύνθου στη Μύκονο, προσκεκλημένη του Δημάρχου Μυκόνου, η οποία και πλαισίωσε την επακολουθήσασα λιτανεία των Αγίων Εικόνων.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, καλωσόρισε τα μέλη της Φιλαρμονικής και τους Αντιδημάρχους Ζακύνθου και τους παρεκάλεσε να μεταφέρουν τις ευχές του στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και Ζακύνθου κ. Διονύσιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα στους γραφικούς δρόμους της Χώρας Μυκόνου λιτάνευση των Αγίων Εικόνων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.