ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: Στη Χαλκίδα αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το σκήνωμα τυ Μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στις 16 Ιανουαρίου.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947.

Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971. Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.

Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία. Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΝΙΚΟΛΈΤΑ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ο μοναδικός Μητροπολίτης που με τον λόγο του έχει σώσει πολλές οικογένειες
Πολλές πονεμένες παιδικές ψυχές.
Είμαι σίγουρη ότι ο ΥΙΌΣ ΤΟΥ ΘΕΟΎ τον επισκέφτηκε μαζί με τους αγγέλους του για να παραλάβει την ψυχή του..
ο τέλειος λόγος του θα μείνει χαραγμένος μέσα στην καρδιά μας.
Οι χριστιανικες οικογένειες έχουν πένθος.
Γιατί έχασαν το στήριγμα τους...
Άγιος!!! πατέρα ΠΑΎΛΕ. ΆΓΙΟΣ!!!