8 Δεκεμβρίου 1968 – 8 Δεκεμβρίου 2021. Πενήντα τρία χρόνια στο πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας, ακούραστος λειτουργός του επίγειου θυσιαστηρίου.

Μέσα στο εόρτιο κλίμα του μηνός Δεκεμβρίου, ακριβώς πριν 53 έτη, τέτοια ημέρα ενθρονίστηκε στην καθέδρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου ο εκ Κοσμά της Κυνουρίας καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ Ρόρης.

Έτσι, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ εόρτασε με απλότητα στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης την 53η επέτειο του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, με την ασκητική απλότητα, η οποία τον διακατέχει και με την κατανυκτική, μελωδική και μουσική κατάρτισή του, απέδωσε τους ύμνους στο αναλόγιο του ιερού ναού.

Την Θεία Ευχαριστία ετέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητρόπολης και εφημέριος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Σταμπέλος, με τον εφημέριο του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου, π. Ιωάννη Αντωνίου, τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Δημήτριο Σκούλικα. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο εφημέριος Διρρευμάτων Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος και ο Διάκονος Πρόδρομος Γκέγκες.

Πριν την απόλυση ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σταμπέλος προσφώνησε εξ ονόματος κλήρου και πιστών τον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της ενθρονίσεως του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.