Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος μετέβη στην Ικαρία και πραγματοποίησε τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην παλαιά αίθουσα του Δήμου Ικαρίας και βράβευσε τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου περιοχής Αγίου Κηρύκου του σχολικού έτους 2022-2023.

Την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, το πρωί ο κ. Ευσέβιος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου στο ομώνυμο χωρίο περιοχής Ραχών. Ακολούθως μετέβη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραχών όπου έλαχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές και τους Καθηγητές του σχολείου, ομίλησε προς τη μαθητιώσα νεολαία και επέδωσε στους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες τους επαίνους της Ιεράς Μητρόπολης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την πόλη του Ευδήλου όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της περιοχής Ευδήλου, στο πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου παρουσία και του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχαήλ Καπιωτά.

Στις κατάμεστες αίθουσες που πραγματοποιήθηκαν οι ως άνω εκδηλώσεις ομίλησε πατρικά προς τα παιδιά μας και επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι “η αληθινή μόρφωση είναι συνισταμένη δύο παραγόντων. Πρώτον της καλλιέργειας και αναπτύξεως της καρδιάς, δηλαδή του εσωτερικού ψυχικού κόσμου και στη συνέχεια της καλλιέργειας και αναπτύξεως του νου. Ο νους καλλιεργείται και αναπτύσσεται με τη γνώση και με τη μάθηση. Η καρδιά, ο εσωτερικός κόσμος καλλιεργείται με την πνοή της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, με τη φωτοβόλο διδασκαλία του Χριστού μας όπως την διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας”. Συνεχάρη και παρεκάλεσε τους γονείς: “Αναθερμάνατε τις σχέσεις σας με τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, σας χρειάζεται σήμερα ιδιαίτερα που και η οικογένεια κλονίζεται και εξωτερικά και εσωτερικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικογένεια είναι το κύτταρο της οικοδομής της κοινωνίας μας, η αλλοίωσή της είναι βέβαιο ότι θα έχει ηθικές και κοινωνικές συνέπειες”. Επίσης συνεχάρη τους καθηγητές και τους ευχήθηκε να γεύονται πάντα τέτοιες ικανοποιήσεις από τους μαθητές τους.

Ο Μητροπολίτης προσέφερε σε όλους μικρά φυλλάδια “Ικαριακή Αγιολογία”, τα “Μοναστήρια της Ικαρίας” και στυλό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.