Κατόπιν πρόσκλησης της Διευθύντριας Άννας Μυρωνάκη, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη χθες στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου, όπου είχε τη χαρά της επικοινωνίας και της αναστροφής με τους μαθητές και τις μαθήτριες, με το Σύλλογο των Καθηγητών και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του για την πρόσφατη διάκριση της ομάδος του σχολείου, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών, και προσέφερε στις μικρές αθλήτριες του σχολείου αναμνηστικά δώρα, επαινώντας τις για την επιτυχία τους.

Επίσης, ενόψει τον επερχομένων εξετάσεων, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να κάμουν το καλύτερο που μπορούν χωρίς άγχος και πίεση, τονίζοντας ότι κανένας αγώνας δεν κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμά του και ότι στη ζωή μας θα έχομε διαρκώς αγώνες, οι οποίοι θα μας δίδουν τη δυνατότητα να προσπαθούμε περισσότερο και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Εντέλει, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αναμνηστικές εικόνες προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με πολλούς από αυτούς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου, όπου είχε τη χαρά να υποδεχθεί μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξεως του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή των οποίων τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του ασθενούντος συμμαθητή τους Αλεξάνδρου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τη Διεύθυνση, τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριες, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία τους, που έγινε μια αγκαλιά προσευχής για τον συμμαθητή τους Αλέξανδρο, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών, αλλά και για άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως τον αστυνομικό Γεώργιο Σπετσωτάκη, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, και τη συντοπίτισσά μας Δέσποινα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς και για όλους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες και χρειάζονται τον προσευχητικό επιστηριγμό μας.

Μετά την ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά μικρές ευλογίες και ένα κέρασμα εκ μέρους της Μητροπόλεως και ανανέωσαν το ραντεβού τους πολύ σύντομα σε μια νέα συνάντηση επικοινωνίας και διαλόγου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.