Με λόγια που γέμισαν με αγάπη και συγκίνηση όσους παραβρέθηκαν στην τελετή ενθρόνισης , ανέλαβε και επίσημα σήμερα τα ηνία της τοπικής Εκκλησίας ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων στον ενθρονιστήριο λόγο του, έκανε εκτενή αναφορά στην σημαντική παρακαταθήκη που παραλαμβάνει απο τον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τονίζοντας πως βούλησή του ειναι να συνεχίσει και να διαφυλάξει ότι παρέλαβε αλλά και να το πολλαπλασιάσει.
Εξέφρασε την χαρά του που αναλαμβάνει Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και τόνισε “Χαίρομαι που γίνομαι Επίσκοπός σας για να μοιραστώ μαζί σας οτι έχω και ότι ειμαι. Εσείς αποτελείτε απο δω και μπρος το περίγραμμα της ζωής μου , το επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου, την οδό της Σωτηρίας μου” εκφράζοντας έτσι την πρόθεσή του για ενότητα αλλά και προσήλωση στα καθήκοντά του.

Μεταξύ άλλων στον λόγο του ο νέος Μητροπολίτης ανέφερε: “Με σεβασμό θα συνεχίσω και θα διαφυλάξω οτι παρέλαβα απο εκείνον ως Ιερά παρακαταθήκη, με τον πόθο να το αυξήσω και να το πολλαπλασιάσω. Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε κ. Ευγένιε, παρακαλώ να γνωρίζετε οτι τούτος ο τόπος θα ειναι πάντοτε σπίτι σας, εφ όσων αποτελεί σάρκα απο τη σάρκα σας. Εχει τα αποτυπώματα της ευλογημένης ποιμαντορίας σας. Η ευγνωμοσύνη και η ευχαριστία μου στο πρόσωπό σας θα ειναι ισόβιος και η διάθεσή μου να συμβάλλω με κάθε τρόπο στην ενότητα και τη μαρτυρία της Εκκλησίας της Κρήτης, θα είναι πάντοτε για μένα προτεραιότητα, στόχος και υπόσχεση ζωής. Απο το κέντρο του Ρεθύμνου ανοίγω διάπλατα την αγκαλιά μου. Απο το κέντρο του Ρεθύμνου μέχρι το πιο μικρό χωριό της ιεράς Μητροπόλεώς μας. Και τούτο δεν ειναι σχήμα λόγου. Είναι ανάγκη και διάθεση καρδιάς, ειναι τρόπος και επιλογή ζωής. Είναι βίωμα καρδιακής κοινωνίας. Γνωρίζω καλά και αισθάνομαι καρδιακά οτι εισέρχομαι σήμερα στο Ιερό της Εκκλησιαστικής ευθύνης μου… Χαίρομαι που γίνομαι Επίσκοπός σας για να μοιραστώ μαζί σας οτι έχω και ότι ειμαι. Εσείς αποτελείτε απο δω και μπρος το περίγραμμα της ζωής μου , το επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου, την οδό της Σωτηρίας μου”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.