Την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβντιβ κ. Νικόλαος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας μπροστά στην θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Χρυσομηλιώτισσας» στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Ασένοβγκραντ της Βουλγαρίας, μετά την περιπέτεια που είχε και την επέμβαση που έκανε στο πόδι.

Για αιώνες η Παναγία ευλογεί και θεραπεύει οικογένειες ευσεβών χριστιανών ενώ ανάμεσα στα παιδιά που γεννήθηκαν από θαύμα της Παναγίας είναι και ο δήμαρχος του Πλόβτιβ κ. Zdravko Dimitrov.

«Σήμερα είναι μια εορτή στο δρόμο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ένας τρόπος να περπατήσουμε μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου αλλά και ένας τρόπος να κοιτάξουμε την εώς τώρα ζωή μας, όπου έχουμε παρεκκλίνει, όπου έχουμε αμαρτήσει και ότι έχουμε περάσει. Είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε αν είμαστε στο σωστό δρόμο. Η Παναγία μας θυμίζει το στοιχείο που θα μας οδηγήσει στην Σωτηρία από έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο αμαρτία όπου το κακό πολλαπλασιάζεται, όπως η Κιβωτός του Νώε ήταν το μόνο στοιχείο Σωτηρίας κατά τις πλημμύρες. Στεκόμαστε μπροστά στην Εικόνα της Βασίλισσας των Ουρανών, σε αυτόν τον αρχαίο Ναό, όπως ήταν η Κιβωτός. Για εμάς τους πιστούς η Παναγία είναι αυτή η Κιβωτός της Σωτηρίας.

«Μπήκα και εγώ στον πειρασμό, όπως και κάθε ασθενής, να σκεφτώ ότι δε θα μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, δε θα μπορούσα να σταθώ μπροστά στην Αγία Έδρα, όμως κατέφυγα στην Πρόνοια του Θεού και στάθηκα σήμερα μπροστά σας. Στάθηκα όρθιος και ευχαριστώ την Παναγία την Χρυσομηλιώτισσα, και προσεύχομαι μαζί σας και μαζί με όλες τις οικογένειες που ευλαβούνται την Παναγία μας. Στην απογοήτευσή μου, με στήριξε. Στέκομαι στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, το μοιράζομαι γιατί βιώνω ένα θαύμα, ένα μεγάλο θαύμα της Χάρις του Θεού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.