Συναυλία κατά της φτώχειας θα γίνει την προσεχή Τρίτη, στις 19:30, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων είναι η Ελένη Βιτάλη και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το MEGA και οι εφημερίδες «Το ΒΗΜΑ» και «Τα ΝΕΑ».

«Ευγνωμοσύνη στους χορηγούς επικοινωνίας, το ΜΕΓΑ, τo BHMA τα νεα και τα παραπολιτικά. Να ευχαριστήσω τους εξαίρετους καλλιτέχνες, την Ελένη Βιτάλη, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τους άλλους. Οι ανάγκες προσφοράς και αγάπης είναι τεράστιες. Καθημερινά μοιράζουμε 7.000 φαγητό. Αυτό δεν γίνεται μαγικά. Χρειάζονται πρώτες ύλες, άνθρωποι. Όλο αυτό το έργο, που δεν είναι υποχρέωση της εκκλησίας, πηγάζει από την πίστη και την αγάπη της» δήλωσε στο ΜEGA Σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Στην συναυλία θα παίξουν και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τον κ. Σεραφείμ να πλέκει το εγκώμιο στον σπουδαίο έλληνα μουσικοσυνθέτη.

«Παγκόσμιος άνθρωπος, ένας ταλαντούχος ο οποίος είχε ως περιουσία τα ζώπυρα του γένους. Κάτω από το προσκέφαλό του, έβαζε την εικόνα του αρχαγγέλου Μιχαήλ του προστάτου του. Με αυτό τον πλούτο, αλλά και με το φοβερό τάλαντο που ο θεός τον προίκισε, αποδείκνυε την ένθεη καταγωγή του ανθρωπίνου προσώπου. Και έγινε ένας παγκόσμιος μουσουργός» χαρακτήρισε τον Μίκη ο Μητροπολίτης.

«Περίπαθος εραστής της ρωμιοσύνης ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης για αυτό και τον λάτρεψε ο ελληνικός λαός. Ήταν ένας αληθινός πατριώτης. Θα τον θυμούμαι πάντα εκεί στο ηρωικό συλλαλητήριο του Συντάγματος εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αυτόν τον ακατάλυτο λόγο και την ακατάβλητη δύναμη» πρόσθεσε.

Εμβολιασμός

Τέλος, ο κ. Σεραφείμ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, εκφράζοντας την απορία του για όσους εναντιώνονται στο θέμα.

«Εκπλήσσομαι που ακούω υγειονομικούς να εκφράζουν αμφιβολία για ένα τόσο απλό θέμα όπως ο εμβολιασμός. Τόσες θανατηφόρες ασθένειες σταμάτησαν με τα εμβόλια. Ένα παιδάκι όταν γεννιέται κάνει 16 εμβόλια μέχρι να γίνει 2 ετών. Που είναι το πρόβλημα να γίνει το 17ο; Χθες έκανα το εμβόλιο της γρίπης, δεν είχα καμία επίπτωση, καμία παρενέργεια» τόνισε.

«Προσεύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους ανθρώπους αυτούς να καταπαύσουν την πολεμική που στρέφεται εναντίον της υγείας τω συνανθρώπων τους και της δική τος υγείας» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι δέχεται χυδαίες ύβρεις επειδή προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Μας βρίζουν χυδαία, μας λένε προδότες, πουλημένους».

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.