Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης εορτάστηκε χτες βράδυ η επέτειος μνήμης του αείμνηστου προορατικού ιερομονάχου, γέροντα Εφραίμ Χατζή Πατέρα (κατά κόσμον Δημητρακόπουλου) από τις Λίμνες Μεράμπελλου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα στις καρδιές μας ο Χατζή Πατέρας είναι ένας Άγιος. Περιμένουμε καρτερικά και την αγιοκατάταξη του, να τον εορτάζουμε επίσημα, όπως αρμόζει στους Αγίους.

Είναι μεγάλη ευλογία για ένα χωριό, για την τοπική κοινωνία να έχει μια τέτοια ιερή προσωπικότητα. Σημαντική ήταν η συγκυρία ότι η νεροποντή που ζήσαμε χτες βράδυ αλλά συνεχίζεται και σήμερα, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, είναι όμοια με την ημέρα της κοιμήσεως του, όπου δυσκόλευε τον ενταφιασμό του ιερού σκηνώματος του οσίου στο κοιμητήριο εκείνο τον καιρό. Να έχουμε την ευχή και τις πρεσβείες του και ας ευχηθούμε του χρόνου να τον εορτάσουμε με όλη την ιεροπρέπεια και την εκκλησιαστική τάξη, καταγεγραμμένο πλεον στο τυπικό της του Χριστού εκκλησίας, που αρμόζει σε όλους τους Αγίους μας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.