«Καυχώμαστε για τον Παναγιώτατο διότι επί πολλά χρόνια σηκώνει αγόγγυστα τον σταυρό της Πατριαρχίας, διατηρώντας την ενότητα μέσα στην Εκκλησία»

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα έχει πολλές ευλογίες. Προσκαρτερούντες την αγία και μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής, την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος που αφενός φανερώνει την Εκκλησία στον κόσμο και αφετέρου φωτίζει, στηρίζει και αγιάζει τα μέλη της Εκκλησίας, αποδίδουμε –κατά πρώτον– την Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας, με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος των μεγάλων Δεσποτικών Εορτών της Εκκλησίας.

Εορτάζουμε επίσης την Παναγία το «Άξιον Εστίν», ανάμνησιν ποιούμενοι του θαυμαστού γεγονότος παρά του Αρχαγγέλου Γαβριήλ «εν τω Άδειν», τω όντι πλησίον των Καρυών, αλλά και τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Ο Άγιος Λουκάς ήταν Επίσκοπος και χειρούργος ιατρός, που διώχθηκε από το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και υπέστη πολλά μαρτύρια για την αληθινή Πίστη του Χριστού. Γι’ αυτό και επιτελεί πολλά θαύματα σε αυτούς που προστρέχουν σε αυτόν και επικαλούνται τις πρεσβείες και τις προσευχές του.

Η ημέρα ολοκληρώνεται με την Εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, δύο κήρυκες του λόγου, δύο αυτόπτες Μαθητές του Χριστού, που «όργωσαν» την Οικουμένη για να κηρύξουν και να διαδώσουν το Ευαγγέλιό Του.

Τα Σεπτά Του Ονομαστήρια άγει λοιπόν σήμερα η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο πατέρας μας και το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε είναι η προσευχή μας. Προσευχόμαστε για τον μεγάλο αυτόν Πατριάρχη που κοσμεί τον Οικουμενικό Θρόνο της Μητρός Εκκλησίας για τριάντα ένα ολόκληρα χρόνια, φροντίζοντας πάντοτε να διατηρεί την ενότητα μέσα στην Εκκλησία και να την κρατάει ανεπηρέαστη από τις κατά καιρούς συκοφαντικές πράξεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.