Ι.Μ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Πανηγυρικά τελέστηκε η Λειτουργία της Πεντηκοστής στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος της οδού Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ο οποίος έφτασε στον ναό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο.
Σε ήχους σλαβονικούς και βυζαντινούς, καθώς και σε αρκετές γλώσσες πλήθος πιστών γιόρτασε την σημαντική αυτή ημέρα της Εκκλησίας στον ιστορικό ναό του κέντρου των Αθηνών.

«Ο Χριστός δεν είναι μόνο στη βασιλεία αλλά με τη συμβολή του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται στην Αγία τράπεζα», τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος απευθυνόμενος στον πιστό λαό και πρόσθεσε: «Το Άγιο Πνεύμα συνδέει την ιστορία με το μέλλον».

Ο Μητροπολίτης της Δυτικής Αττικής υπογράμμισε ακόμη πως «η γιορτή του Αγίου Πνεύματος προσφέρει ενότητα στην ασυμμετρία που υπάρχει στον κόσμο».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την ευλογία του να τελέσει την λειτουργία στον περικαλλή ενοριακό ναό της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος ο π. Συνέσιος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται για την αποκατάσταση του παλαιού και ιστορικού ναού της Αγίας Τριάδος, ναός του 10ου αιώνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.