Την ίδια γραμμή με την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων θα ακολουθήσει η Εκκλησία και με το ζήτημα της ευθανασίας.

Ένα κεφάλαιο που αναμένεται να ανοίξει σύντομα η Βουλή και που θα προκαλέσει τριγμούς στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Το θέμα, σύμφωνα και με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ειρήνη Χαραλαμπίδου, θα συζητηθεί άμεσα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων ώστε να γίνουν βήματα εξέλιξης. 

Ο ALPHA επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και ζήτησε την θέση της Εκκλησίας γύρω από το ζήτημα της ευθανασίας. Θέση η οποία είναι ξεκάθαρη.  

“Η θέση της εκκλησίας είναι εναντίον της ευθανασίας. Γιατί ανάγει τη σχέση της ζωής, όχι προς τον άνθρωπο αλλά προς τον Θεό. Εκείνος τη δίνει εκείνος την παίρνει. Στη βάση του προβλήματος βρίσκεται ότι οι άνθρωποι θέτουν την ποιότητα ζωής πάνω από την αξία της. Η ζωή είναι αυτοαξία από μόνη της, έστω και αν έχει πόνο και θλίψη. Είναι μια αξία η ζωή, και το φαινόμενο της θλίψης κατά την Εκκλησία έχει το σκοπό του, να οδηγεί σε κάτι”. 

Η Εκκλησία τόνισε, δεν μπορεί ποτέ να συνεναίσει στην αφαίρεση ζωής. 

“Είτε αυτό οφείλεται και στη θέση του ανθρώπου που θέλει να πεθάνει είτε σε αυτούς που θα διακόψουν την παροχή οξυγόνου ή να δώσουν κάποιο φάρμακο. Είναι αντίθετη προς την αφαίρεση ζωής η εκκλησία. 

Πρόσθεσε πως η Εκκλησία είναι έτοιμη να καταθέσει τη θέση της γύρω από το ζήτημα της ευθανασίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.