Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ – Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος κατά την πρώτη σύναξη των ιερέων της Μητρόπολης, μίλησε για τη σπουδαιότητα συνέχισης της Ορθόδοξης Παράδοσης κάνοντας χρήση της γλώσσας του Ευαγγελίου, της γλώσσας των Αγίων Πατέρων, προτρέποντας τους ιερείς σε όλες τις κοινότητες το Αποστολικό Ανάγνωσμα, το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, το Σύμβολο της Πίστεως και η Κυριακή Προσευχή να αναγιγνώσκονται σε αμφότερες τις γλώσσες, Ελληνιστί και Αγγλιστί.

Επίσης, προέτρεψε όπως δοθεί η ευκαιρία στους ιερόπαιδες να αναγινώσκουν το Αποστολικό Ανάγνωσμα στην αγγλική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σύναξη των ιερέων της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης υπό την προεδρία του νεοενθρονισθέντος Μητροπολίτη Αποστόλου στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος στην πόλη Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ. Στη σύναξη συμμετείχαν πάνω από εξήντα ιερείς και διάκονοι από ολόκληρη την επικράτεια της Μητρόπολης.

Από τη πρώτη σύναξη των ιερέων της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης υπό τον νέο ποιμενάρχη τους, Μητροπολίτη Απόστολο.
Ο Μητροπολίτης Απόστολος ξεκίνησε τη σύναξη καλωσορίζοντας τους ιερείς και διαβιβάζοντας τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Συνάμα ευχαρίστησε ενθέρμως τους ιερείς για τη συμμετοχή τους στην ενθρόνισή του το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, καθώς και για τα δώρα του ιερατικού τους συνδέσμου.

Αναγνώσθηκαν διάφορες εκθέσεις για θέματα σχετιζόμενα με τον εκκλησιαστικό βίο της Μητρόπολης αναφορικά για τη Νεολαία, Υποτροφίες, Ελληνικό Κολέγιο και Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και άλλα.

Ο Μητροπολίτης Απόστολος στην ομιλία του έδωσε ποιμαντικές κατευθύνσεις στους ιερείς εξηγώντας πως ρόλος τους στην Εκκλησία είναι να γίνονται παραδείγματα του Χριστού και της Ευχαριστίας και να παραμένουν επικεντρωμένοι στην ιερή αποστολή που τους εμπιστεύθηκε ο Θεός και η Εκκλησία, να οδηγήσουν τους ανθρώπους μας στη σωτηρία.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος υπογράφει τα καινούργια αντιμήνσια τα οποία θα αποσταλούν σ’όλες τις κοινότητες της Μητρόπολης.
Ακόμα, ζήτησε από τους ιερείς να σέβονται τον ποιμενάρχη τους και την ιεροσύνη τους και να προσέχουν την διακονία στις κοινότητες και να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη Νεολαία και στη διακονία των ασθενών στα νοσοκομεία, ενώ έκλεισε τη σύναξη με τις πατρικές του ευλογίες στους ιερείς και τις οικογένειές τους.

Θ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.