Την παραμονή της εορτής των μεγάλων θεοστέπτων βασιλέων Κωνταντίνου και Ελένης ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ηλιούπολη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό πλαισιούμενος από πατέρες της Μητρόπολης.

Στο Γενάρχη της Ρωμιοσύνης τον Μέγα Κωνσταντίνο και τη βασιλομήτορα Ελένη, αναφέρθηκε στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας την αξία της μητρότητας στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών: «Η Αγία Ελένη έκανε « άμβωνα» τα γόνατά της για να κατηχήσει τον πρώτο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας».

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ.Σπυρίδων Σκλάβος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος, ύστερα από πρόταση των πατέρων του Ναού, προέβη στη βράβευση 8 κυριών που θυσιαστικά διακόνησαν το Συσσίτιο της Ενορίας από την έναρξη της λειτουργίας του:

Αντωνία Πάνου
Ευανθία Κολοβέτσιου
Ελισάβετ Κολοβέτσιου
Μαρία Αντωνιάδου
Μαρία Μιχαηλίδου
Βασιλική Παντούση
Σαββατώ Παναγιωτίδου
Ευαγγελία Γιάντσιου

Παρατίθενται ηχητικά αρχεία από το κλείσιμο του Σεβασμιωτάτου και από την απόδοση του θεομητορικού ύμνου από μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.