“Δώρο Θεού” χαρακτήρισε ο Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας Μύρων, την αποστολή που του ανέθεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο Θεό αλλά και στους προκατόχους του που άφησαν σπουδαίο έργο κι ένα ποίμνιο πιστό σε αυτή την καταπληκτική γωνιά της γης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μύρων φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη, στον politica 89.8 fm και περιέγραψε τις πρώτες ημέρες της αρχιερατείας του στη Νέα Ζηλανδία, με τον κόσμο να τον περιβάλει με αγάπη και να προσφέρει απλόχερα την βοήθειά του, αλλά και στην ιεραποστολή όπου επιτελείται σημαντικό έργο και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο αισθάνονται πως βρίσκονται στην αγκαλιά της Παναγίας.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν γνώριμη για μένα χώρα, με ευγενικούς ανθρώπους, είχα την ευλογία να μεταβώ το 2003 και το 2004 για να παραλάβω την Μητρόπολη, από τον τότε κ. Διονύσιο, με σκοπό να την παραδώσω στον κ. Ιωσήφ, και διατηρούμε καλές σχέσεις”, είπε.

Οι άνθρωποι εκεί είναι απλοί και θέλουν να βλέπουν τον επίσκοπο τους ως τον δικό τους άνθρωπό στον οποίο θα καταφύγουν για τα προβλήματα τους μικρά και μεγάλα, να είναι προσιτός ανά πάσα ώρα και στιγμή”.
Οσο για τις δραστηριότητες ο κ. Μύρων ανέφερε: “Συνεχίζονται οι δράσεις της ορθόδοξης εκκλησίας μας στην Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, όπου δημιουργούνται νέα ορφανοτροφεία και οικοτροφεία. Η ιεραποστολική δράση της εκκλησίας μας είναι καθημερινή μιας και βαπτίζονται πολλοί Χριστιανοί, είμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους και προσπαθούμε να είμαστε προσιτοί στα προβλήματα που μας εκφράζουν”.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην ελληνική κοινότητα της Νέας Ζηλανδίας που είναι ενεργή, κοντά στην Εκκλησία και τηρεί πιστά τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.

Οσο για το τραγικό περιστατικό που συνέβη με την επίθεση στα μουσουλμανικά τεμένη, ο κ. Μύρων καταδίκασε το περιστατικό, το χαρακτήρισε φρικτό και καταδικαστέο που σημάδεψε την ήσυχη χώρα της Νέας Ζηλανδίας.

Για εμπλουτισμό των γνώσεων μας απλά αναφέρουμε λίγα λόγια για την Μητρόπολη:
Το 2005 στη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας εντάχθηκαν τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, μαζί με τα μικρότερα νησιωτικά συμπλέγματα. Το ποίμνιο της ανέρχεται σε 10.000 περίπου πιστούς, κυρίως Έλληνες μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Η Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας έχει χαρακτηρισθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Ιεραποστολική. Πέραν της εσωτερικής ιεραποστολής για τους Ορθοδόξους, διοργανώνεται και η ιεραποστολή προς τους υπόλοιπους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας (λευκούς και Μαορί) και τους κατοίκους των νησιών Φίτζι, Τόνγκα, Σαμόα και των υπόλοιπων νησιωτικών συμπλεγμάτων του Νότιου Ειρηνικού.

Politica

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.