«Ως γνωρίζεται ασθενήσαμε αλλά όμως, ιδού ζώμεν», ανέφερε μιλώντας στην πανηγυρική Αγρυπνία του Αγίου Μάμαντος, σχετικά με την περιπέτεια της υγείας του με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας για τον κορωνοϊό είπε, «τι ωραία ασθένεια; απλά ταπεινώνει. Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και νομίζουν πως είμαι ο Superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, εν μου διάς μετά που τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη και παρά να είμαι ένας φαντασμένος υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής. Και η Παναγία μας άκουσε».

Σημείωσε πως ασθένησε πολύ ήπια, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «σαν να μου έδωσε άδεια η Παναγία για να κάτσω να ξεκουραστώ, βλέπετε και η φωνή μου ανανεώθηκε και τα πόδια μου ανανεώθηκαν».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε συνομιλία του με τη Γερόντισσα Γαλακτία, στην οποία ανέφερε πως ο κόσμος θέλει να ακούει τις ομιλίες του και η ίδια του είπε, «τα βρώμικα, αυτά που θα φέρουν τις αρρώστιες, τις ενεσάρες και τον πόλεμο. Εσένα σου έδωσε ο Θεός θάρρος και τολμάς και μιλάς, όταν οι άλλοι για ορισμένα πράγματα δεν μπορούν. Πρέπει να μιλήσεις για τις εκτρώσεις, για τα παρά φύσιν του σώματος και επιθυμιών της ψυχής και για τις μαγείες».

Ακούστε την ομιλία του στο 2:05:16

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου, ανέφερε πως «ο Μητροπολίτης ζει φαίνεται σε άλλο κόσμο, ταλαιπωρεί με τις δηλώσεις του το πλήρωμα της εκκλησίας και σαν ποιμένας έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά ότι τα προσωπικά δεδομένα του δεν αφορούν κανέναν άλλο, παρά τον ίδιο, και πρέπει να τα κρατά για τον εαυτό του».

Επιβάλλεται, τόνισε, να παρέμβει η Ιερά Σύνοδος, για να τεθεί ένα τέλος σε αυτό «το παραλήρημα των προφητειών και των παληκαρισμών περί κορωνοϊού».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.