Αλλιώτικη είναι ακόμη μία ημέρα, αλλιώτικη είναι ακόμη μία γιορτή ελέω κορωνοϊού, με μέτρα σε ισχύ και αρκετούς συμπολίτες μας να πειθαρχούν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν ακούνε τίποτα και κάνουν του κεφαλιού τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, ο οποίος κατά τη σημερινή λειτουργία για τα Θεοφάνεια, δεν άκουσε κανένα και προχώρησε παρά τις απαγορεύσεις και τα διατάγματα, σε καθαγιασμό των υδάτων. Υπήρξε ένταση, η Αστυνομία μοίρασε πρόστιμα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών υπήρξαν και συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, με βάση τα διατάγματα για σήμερα 06 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων, εντός των εκκλησιών μπορούν να εισέλθουν μέχρι και 75 άτομα, νοουμένου πως θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι πιστοί θα φοράνε όλοι μάσκα.

Επίσης, φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ο καθαγιασμός των υδάτων θα γίνει εντός των ιερών ναών και δεν θα τελεστεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην Ευρύχου, όπου η θεία λειτουργία των Θεοφανίων, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, με τον Μητροπολίτη Μόρφου να ρίχνει τον σταυρό στα ύδατα

Στην Ευρύχου, όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν σημειώθηκε ένταση όταν μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο ναό και έκαναν συστάσεις προς του πιστούς να τηρούν τα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και να φορέσουν μάσκες.

Αξίζει να σημείωσουμε ότι μέλη της Αστυνομίας, βρέθηκαν επίσης και στον Ιερό Ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος, στην Περιστερώνα, όπου επικράτησε συνωστιμός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Δεν εμφανίζεται κανένα βίντεο.