Μιλά ξανά για όλους και για όλα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος… «Πυροβολεί» την «άθεη Ευρώπη, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και τη νέα τάξη πραγμάτων» -Τι αναφέρει για τα εμβόλια και την πανδημία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου – Εξηγεί τι έγινε την ημέρα των Θεοφανίων και αναφέρεται στο πρόστιμο που δέχθηκε και αρνείται να πληρώσει στις αρχές.

Χείμαρρος για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα στον Ελλαδικό ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» σχολιάζοντας μεταξύ άλλων, τα «παρατράγουδα» ανήμερα των Θεοφανίων που τον οδήγησαν στα δικαστήρια, για το πρόστιμο που δέχθηκε για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο, αλλά και για την νέα τάξη πραγμάτων και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Δεν θα τελειώσει ο κορωνοϊός με ένα εμβόλιο… «Οι προφητείες έχουν γίνει ειδήσεις πλέον»

Νέα τάξη πραγμάτων έχει στόχο να προκαλέσουν αποξένωση των ορθοδόξων να αποξενώσουν τους ανθρώπους από τις παραδόσεις και την ιστορία τους, λέει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μόρφου.

«Πήραμε σειρά και εμείς οι Ορθόδοξοι. Πειράματα που τα έκαναν στην άθεη Ευρώπη και στην Αμερική και τα εφαρμόζει η νέα τάξη πραγμάτων με αφορμή τον κορωνοϊό που πάντοτε υπήρχε.

Άνθρωποι του Θεού μας λένε ότι θα έρθουν άλλα και δεν θα τελειώσει αυτή η υπόθεση έτσι απλά με ένα εμβόλιο. Άλλα προβλήματα θα επικαλύψουν την επιδημία. Οι προφητείες έχουν γίνει ειδήσεις πλέον… Υπάρχει και Θεός, όχι μόνο το Cnn και το Μετροπόλιταν και το ΡΙΚ, υπάρχει και η πληροφορία που έρχεται εξ’ ουρανού».

«Υπήρχαν 500 άτομα στην εκκλησία τα Θεοφάνεια… Δεν πλήρωσα το πρόστιμο είναι αντισυνταγματικά τα μέτρα»

Ο Μόρφου Νεόφυτος τοποθετήθηκε και για τα «παρατράγουδα» ανήμερα των Θεοφανείων και τα πρόστιμα που εξέδωσε η αστυνομία τόσο στον ίδιο, όσο και σε άλλους πιστούς.

«Εκείνες τις μέρες μαζεύτηκε πολύς κόσμος από όλη την Κύπρο 500 άνθρωποι μέσα έξω από την εκκλησία, είχε πολλούς αστυνομικούς έξω δυσανάλογος αριθμός πιστών. Στον ναό υπήρχε περισσότερος κόσμος με βάση τα πρωτόκολλα περί κορωνοϊού και ακούω ότι … μερικοί θερμόαιμοι νεαροί προκαλούν την αστυνομία, ενώ οι αστυνομικοί ήταν σοβαροί, είναι πολλοί και πνευματικά μας παιδιά, εξομολογούνται είναι ντόπιοι και έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους».

Μερικοί νεαροί ήθελαν να τους προκαλέσουν, τους φώναζαν «μπάτσοι… γιατί κυνηγάτε τους ιερείς μας, το είδαν λίγο ομολογητές». Εγώ έπρεπε να πω κάποια λόγια… Και είπα κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρόσεξαν οι φωστήρες οι δημοσιογράφοι, ότι προσέξτε ότι αγωνίζονται πολλοί στις μέρες μας να μας αλλάξουν τα φώτα, δεν θα το αφήσουμε αυτό καμία τάξη πραγμάτων και άθεη Ευρώπη, δεν θα μας αλλάξει».

Το πληρώσατε το πρόστιμο; Όχι.. δεν πλήρωσα και πήραμε την νομική οδό γιατί διαφωνώ με αυτά τα μέτρα που είναι αντισυνταγματικά.

«Όταν ανεχθείς σε μία ελευθερία να πειράζεται ο πυρήνας του δικαιώματος, τότε κινδυνεύουν όλες οι ελευθερίες» είπε.

Λάβρος κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ… «Ανήθικοι που δε σέβονται τους Αγίους και θα σεβαστούν το λάβαρο της επανάστασης;»

Ερωτηθείς για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και τα όσα λέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα περί βεβήλωσης των εικόνων της Ελληνικής Επανάστασης, τόνισε ότι αυτά είναι ρεζιλίκια.

«Αυτό είναι όχι ασέβεια, ρεζιλίκι και δεν χρειάζεται σχολιασμό. Οι άνθρωποι αυτοί δείχνουν ότι η ανηθικότητα φτάνει σε όρια ασέβειας. Δεν έχουν σεβαστεί τις εικόνες των Αγίων με τις παρελάσεις που κάνουν, της τάχα υπερηφάνειας και χρησιμοποιούν τις εικόνες των αγίων με τον χειρότερο ανήθικο τρόπο και θα σεβαστούν τώρα το λάβαρο της επαναστάσεως;

Όταν δεν σέβεσαι την Παναγία και τον Χριστό και τους Αγίους, τέρμα. Σημείο της εποχής που η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να δημιουργήσει έναν κόσμο, που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο», κατέληξε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.