Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα στην Καλαμάτα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Στην επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Θεολογίας Ιωάννης Μπουγάς.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση ενώπιον των επισήμων στην κεντρική πλατεία, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης σε δήλωσή του, ανέφερε: «Ημέρα μνήμης η σημερινή για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία. Είναι όμως και ημέρα αφύπνισης για πνοή ελευθερίας από όλους εκείνους οι οποίοι εν ονόματι του ατομισμού, της ιδιοτέλειας και του δικαιωματισμού προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αξίες και το ήθος των Ελλήνων. Αξίες και ήθος που έγραψαν ιστορία και μας έδωσαν πολιτισμό. Ακούγοντας το μήνυμα της σημερινής ημέρας, πρέπει όλοι να μείνουμε σταθεροί σε αυτό που η ιστορία μας παρέδωσε και σε αυτό που ως πολιτισμός χαρακτηρίζει την ελληνικότητά μας και την ορθοδοξία μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.