Ένταση υπήρξε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στην Ιερά Μονή του Μπάντσεν στην περιοχή του Τσερνιβτσί της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα δυνάμεις της SBU και του Στρατού εισήλθαν στο Μοναστήρι με το δικαίωμα της επιθεώρησης του Ναού, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις αλλά και τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι Ιερείς και οι ενορίτες πρόσταξαν τα στήθη τους, και δεν άφηναν τους εν λόγω να εισέλθουν στο αγαπημένο τους μοναστήρι.

Αμέσως μετά ειδοποιήθηκε ο Μητροπολίτης Λογγίνος, ο οποίος μετέβη στο σημείο και είχε έντονη συζήτηση με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Ουκρανός Ιεράρχης κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας που απέκλεισαν το έδαφος της Μονής Μπάντσεν επιστρέψουν τα παιδιά του από το μέτωπο και μόνο τότε να έρθουν να ελέγξουν το μοναστήρι.

“Έχω 10 πνευματικούς υιούς που πολέμησαν και πολεμούν στην πρώτη γραμμή! Μέχρι σήμερα οι τέσσερις που επέστρεψαν είναι στο σπίτι ανάπηροι” – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λογγίνος.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε: “Τα παιδιά μας, υπερασπίζονται την πατρίδα μας την Ουκρανία και εσείς έρχεστε εδώ για να μας σκοτώσετε;”

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Λογγίνος αναγνωρίζοντας έναν εκ των δυνάμεων ασφαλείας, του είπε χαρακτηριστικά: “εξαιτίας σου έφτασα να πάθω εγκεφαλικό όταν απέδωσες στις αρχές υποψίες εις βάρος μου”.

Από την πλευρά τους, οι ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας εξήγησαν στο Σεβασμιώτατο ότι έφτασαν στο μοναστήρι όχι για έρευνα αλλά για να λάβουν μέτρα ασφαλείας και να ταυτοποιήσουν ανθρώπους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Λογγίνου έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ήρωα της Ουκρανίας το 2008, αφού υιοθέτησε πάνω από 400 ορφανά παιδιά με αναπηρία και διανοητικές δυσκολίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.