Δήλωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιο για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Για την σημαντική Εορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά και τον μοναδικό τρόπο που τιμώνται στο νησί της Λέρου μίλησε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου Παΐσιος.

Διαβάστε τί ανέφερε ο Σεβασμιώτατος:

 

΄΄Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών εδώ στη Λέρο έχει κάτι το ιδιαίτερο. Σήμερα πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα, με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών αλλά και την ιδιαίτερη συμβολή της Εφορείας Σχολών Λέρου.

Ο Θεσμός είχε θεσπιστεί από την Εφορεία Σχολών Λέρου από το 1860, όπου τότε απευθυνόταν στους ευεργέτες του νησιού.

Σήμερα συγκινήθηκα ιδιαιτέρως όταν διάβαζα τα ονόματα των δασκάλων του Γένους μας. Η σημερινή ημέρα είναι μεγάλη, γιορτάζει το Έθνος, η Εκκλησία που ανέπτυξαν και διέσωσαν την Παιδεία σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους, όπως δύσκολη είναι και η περίοδος που διανύουμε τώρα.

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών είχε θεσπιστεί με διάταγμα και σήμερα πάλι με διάταγμα τείνει να μεταβληθεί ο χαρακτήρας της, ας καταλάβουν όμως οι ιθύνοντες ότι οι τόσο σημαντικές Εορτές δεν πρέπει να εξαλείφονται γιατί αυτά είναι που στηρίζουν το Έθνος μας και το Λαό μας΄΄.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.