Μητροπολίτης Λεμεσού για ευλογία ζώων – «Παλαιά παράδοση… υπάρχουν ειδικές ευχές» – «Τα ζώα είναι και αυτά δημιούργημα του Θεού».

Δεκάδες σκυλιά αλλά κι ένας παπαγάλος βρέθηκαν με τους ιδιοκτήτες τους, το απόγευμα της Κυριακής, στο προαύλιο της Μητρόπολης Λεμεσού, όπου ο Μητροπολίτης Αθανάσιος τα ευλόγησε, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Είναι η πρώτη φορά που η Μητρόπολη Λεμεσού ευλογεί τα ζώα και όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος «είναι πολύ παλαιά παράδοση διότι η εκκλησία, πάντοτε, στη μνήμη του Αγίου Μοδέστου, 16 Δεκεμβρίου, ευλογεί τα ζώα».

«Υπάρχουν ειδικές ευχές γραμμένες στο ευχολόγιο, οι οποίες λέγονται ευχές του Αγίου Μοδέστου, που ευλογούνται τα ζώα και στο Άγιο Όρος, την ημέρα του Αγίου Μοδέστου κάναμε αγιασμό και ευλογούσαμε τα ζώα και όλα τα ζώα που ήταν κοντά μας, γιατί τα είχαμε ανάγκη».

Τα ζώα είναι και αυτά δημιούργημα του Θεού και βοηθούν τον άνθρωπο, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, υπενθυμίζοντας πως η Αγία Γραφή λέει ότι «δίκαιος ανήρ οικτίρει ψυχάς ζώων», δηλαδή, ο δίκαιος άνθρωπος λυπάται και αγαπά και περιθάλπει τα ζώα του.

Σημείωσε ότι ο ίδιος ζήτησε όπως η ευλογία των ζώων γίνεται στις 16 Δεκεμβρίου, που γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Μοδέστου, κάτι για το οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου.

Ο κ.Κυριάκου ευχαρίστησε τη Μητρόπολη Λεμεσού που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για ευλογία των ζώων αλλά και την Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, καθώς είχε προηγηθεί, σήμερα το πρωί, ευλογία των ζώων στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη Λευκωσίας

«Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου», είπε και πρόσθεσε ότι «τα ζώα είναι μέρος της ζωής μας».

Λέγοντας πως «αν εξαφανιστούν οι μέλισσες θα εξαφανιστούμε κι εμείς», ο κ.Κυριάκου υπέδειξε ότι είναι φυσιολογικό να ευλογούμε τα ζώα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.