Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, ύστερα από πρόσκληση των ιερέων παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, προκειμένου να μιλήσει για την ιεραποστολή με θέμα: «Η χώρα της πρωινής γαλήνης».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος χοροστάτησε στο Μεγάλο Εσπερινό συγχοροσταντούτων του Σεβ. Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του Θεοφ. Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Συμεών Αυγουστάκης καλωσόρισε τον προσκεκλημένο Ιεράρχη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Περικλής Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, με το γαλήνιο τρόπο του, ταξίδεψε όλους μας στη μακρινή Κορέα τονίζοντας τη σημασία της ιεραποστολής. Μετά το πέρας της ομιλίας έλαβε χώρα η προβολή μαγνητοσκόπησης από την πρόσφατη επίσκεψη του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κορέα, λαμβάνοντας το μήνυμα ότι ο Πρώτος της Ορθοδοξίας είναι συμπαραστάτης του Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου στο ιεραποστολικό έργο του, καθώς η εκεί Ιερά Μητρόπολη ιδρύθηκε δια Πατριαρχικού Τόμου το 2004.

Στον Εσπερινό έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία και Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Καρούζο.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.