Ι.Μ. ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

«Ο ιερός Χρυσόστομος δίδει απάντηση σε όσους διερωτώνται και θέτουν το δίλλημα: «η παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς», καθώς ο παπάς είναι και ζευγάς, αφού αποστολή του είναι να γίνεται ζευγολάτης στο αλώνι της ψυχής του ανθρώπου…. Και παπάς και ζευγάς λοιπόν η απάντηση της Εκκλησίας»
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίους μετά την τέλεση της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του Ιερολ. Διακόνου π. Κωνσταντίνου Βαϊδομαρκάκη, σε κλίμα ευφρόσυνο και πανηγυρικό, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.

Με την συμμετοχή πλήθους Κληρικών εκ της Ι. Μητροπόλεως (συλλειτουργούντων και συνευχομένων) ως και εκ της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, μεταξύ των οποίων και ο πνευματικός πατήρ του χειροτονούμενου Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειος Φραγκιαδάκης.

Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό ως και τους αύλειους αυτού χώρους, με προεστώτα τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, Αντιδήμαρχοι και ικανός αριθμός μελών εκ του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου. Προ της χειροτονίας ο χειροτονούμενος, με λόγους δοξολογικούς και ευχαριστιακούς, αναφέρθηκε εις το μέγα μυστήριο της Ιερωσύνης, την αποστολή και ευθύνη του Ιερέα, ευχαριστώντας τον Επίσκοπο του, τους πνευματικούς του πατέρες, την κατά σάρκα οικογένεια του, ως και όλους τους μετέχοντες «δια την στήριξη και αρωγή», ζητώντας τις ευχές και προσευχές όλων.

Ο αγώνας σου για καθαρή καρδιά, καθαρό νου, καθαρή ζωή, καθαρά χέρια, οφείλει και πρέπει να είναι αδιάλειπτος και καθημερινός. Η ευχή ΑΞΙΟΣ που σήμερα αναφωνεί η Εκκλησία δια σε δηλώνει το βάρος και την ευθύνη που επωμίζεσαι ως και την προσδοκία της Εκκλησίας δια το πρόσωπο σου.

Οφείλεις να φανείς αντάξιος της εμπιστοσύνης αυτής και της αποστολής σου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας του προσέφερε ιερό επιτραχήλιο, εργόχειρο της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, σημειώνοντας: «Τα κρόσσια που κρέμονται εις το ιερό αυτό επιτραχήλιο είναι οι ψυχές των πιστών που, από σήμερα, σου εμπιστεύεται η Εκκλησία. Χρέος σου, με την συνετή και αγία ζωή σου, να συναντηθείτε στην Επουράνιο Βασιλεία».

Το αντίδωρο διένειμε ο νεοχειροτονούμενος, δεχόμενος τις ευχές του ιερού κλήρου και του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ο οποίος ακολούθως προσέφερε πλούσια φιλοξενία σε ικανό αριθμό εκ των μετεχόντων εις την πνευματική αυτή χαρά της προσωπικής του Πεντηκοστής..

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.