Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Κερύνειας Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης ο οποίος επίσης τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, ξεδίπλωσε το όραμά του και τις σκέψεις του γύρω από τις επερχόμενες εκλογές.

«Ο κόσμος που με γνωρίζει τόσο καιρό γνωρίζει πόσο επικοινωνιακός είμαι. Περιμέναμε πρώτα την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, να κάνουμε τις Συνόδους μας να αποκρυσταλλωθούν καταστάσεις και όλα όσα έπρεπε να γίνουν από τεχνικής φύσεως. Κάποιοι άλλοι θα πείτε ίσως να ενήργησαν προηγουμένως.. ίσως εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός, αλλά αυτό δεν μειώνει την ποιότητα του καθενός», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Σίγμα για τις Αρχιεπισκοπικές

Ερωτηθείς για το τι θα ήθελε να αλλάξει.. είπε πως από πνευματικής σκοπιάς αυτό δεν είναι όμορφο να λέγεται. Είμαστε στα του κόσμου αλλά την ίδια στιγμή βρισκόμαστε κι έξω από τον κόσμο, εξήγησε.

«Η Εκκλησία πρέπει να κρατήσει την πνευματική της διάσταση για να δίνει και την προοπτική.

Ζω μια πολύ φυσιολογική ζωή και το χαίρομαι. Μέχρι σήμερα παρά το ότι υπάρχουν οι δομές που υπαγορεύουν κάποιες πρακτικές, νιώθω απόλυτα ευχαριστημένος ότι δεν άλλαξα τον χαρακτήρα και τον τρόπο σκέψης μου.

Γύρισα σ’ όλη την Κύπρο υπηρετώντας τη Μητρόπολή μου. Μίλησα και άκουσα τον κόσμο».

«Βάζω μπροστά τη λογική και την επιστήμη είπε αναφερόμενος στα προσόντα του, δεν αγνοεί την πίστη», είπε. «Ό, τι και να πούμε του κόσμου, από όποια Μέσα και αν προβληθούμε, ο δικός μας ο κόσμος εδώ στην Κύπρο έχει τέτοια αισθητήρια που καταλαβαίνει αμέσως.

Εγώ πιστεύω και προσδοκώ ότι θα έχω τη στήριξή τους χωρίς φυσικά να παραθεωρούμε τους άλλους άγιους αδελφούς που βρίσκονται κι αυτοί στον αγώνα αυτό».

«Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι ένας θεσμός που ιστορικά, πέρασε μέσα από πάρα πολλές ταλαιπωρίες. Μέχρι σήμερα αυτό το θέμα είναι άλυτο, είπε μιλώντας για το Κυπριακό. Εγώ το ζω καθημερινά, η Μητρόπολή μου είναι κατεχόμενη. Πρέπει όμως να σκέφτομαι και τις άλλες μητροπόλεις. Δεν μπορεί να υπάρχει Κύπρος χωρίς Κερύνεια, αλλά ούτε χωρίς Αμμόχωστο κ.α

Έχω άποψη για το Κυπριακό την οποία στηρίζω εντός της Συνόδου όταν έρθει η ώρα. Μέχρι τώρα και στις Συνόδους είναι πως πάντοτε αγωνιζόμαστε για τα δίκαια και τα δικαιώματα των ανθρώπων και ειδικά των εκτοπισμένων. Ερωτηθείς για το ποια είναι η λύση είπε να μας δώσουν τη λύση να τη μελετήσουμε και να τη συζητήσουμε. Στην όποια λύση κι αν προταθεί οι πιστοί μας πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους σ’ όλη την Κύπρο», είπε καταληκτικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.