Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στην Λάκκα Παξών λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από την ευαγγελική περικοπή στην οποία ο απόστολος Ανδρέας αναφωνεί, μετά την κληση του από τον Χριστό το “ευρήκαμεν τον Μεσσίαν”. Ήταν ένας δύσκολος λόγος να ειπωθεί, σε μία εποχή κατά την οποία οι Ιουδαίοι περίμεναν μεν τον Μεσσία, όπως και οι προφήτες είχαν προαναγγείλει, αλλά τον περίμεναν ως έναν ισχυρό άνδρα, απελευθερωτή από την ρωμαϊκή εξουσία.

Ένιωθαν ότι ήθελαν σωτηρία, κατανοούσαν την κατάρα, το βαθύ πνευματικό σκοτάδι, την απόσταση μεταξύ του αληθινού Θεού και των ανθρώπων, αλλά πρυτάνευσε η ανθρώπινη λογική της στιγμής. Ένιωθαν την τυραννία των ισχυρών και ζητούσαν ελευθερία. Δεν μπορούσαν λοιπόν να κατανοήσουν ότι ο Χριστός ήταν ο Μεσσίας. Ο απόστολος το διεκήρυξε και το υπηρέτησε, τόσο όσο ο Χριστός ήταν κοντά τους, όσο και μετά την ανάληψη. Έφτασε στην βαρβαρική Σκυθία και μαρτύρησε στην Πάτρα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.