Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου ο οποίες εξελέγη από το σώμα της Ιεραρχίας την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου λαμβάνοντας 48 ψήφους.

Στο Πολυαρχιαρατικό συλλείτουργο που τελείται προεξάρχη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Θα προσπαθήσω να συνδράμω για την εύκλεια της Εκκλησίας
Στην ομιλία του ο εψηφισμένος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Επισκοπικό αξίωμα και στην αποστολική διαδοχή αλλά και την διαχρονική ευθύνη που έχει ο Επίσκοπος για την σωστή καθοδήγηση του ποιμνίου. Με βιωματικά λόγια μίλησε για την Αρχιερωσύνη η οποία όπως τόνισε είναι μια σταυρική πορεία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πνευματικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σήμερα, σε μια εποχή που όλα αποϊεροποιούνται, προσθέτοντας πως πρέπει να ενεργεί ο Επίσκοπος στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. “Σήμερα καλούμε από την Εκκλησίας για την υψηλή διακονία. Εμπιστεύομαι την Θεία πρόνοια. Η ιερωσύνη είναι οδός είναι καρπός αυτοπροαίρετης εντολής των εντολών του Θεού. Δεν εκβίασα το θέλημα του Θεού και προσπαθώ να τηρώ τον νόμο του Θεού”.

Στη συνέχεια ζήτησε την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, του προέδρου της Πανορθοδόξου Συνόδου και ενότητας. Του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, “συνετού και σοφού οιακοστρόφου της Εκκλησίας της Ελλάδος”, όπως υπογράμμισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που είχαν εδώ και 26 περίπου χρόνια. “Θα προσπαθήσω να συνδράμω για την εύκλεια της Εκκλησίας”, τόνισε προς τον Μακαριώτατο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.