Μητροπολίτης Καστορίας: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, το Νυμφαίο εόρτασε την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Στον μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ένα Ναό κόσμημα, τελέσθηκε το πρωί αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, συμπαραστατούμενο από τον Εφημέριο π. Ιωάννη και τον Διάκονο π. Παντελεήμονα, ενώ έψαλαν ο κ. Σωκράτης με τον υιό του Δαβίδ και οι φοιτητές Χρυσόστομος και Στέργιος.

Ο κ. Καλλίνικος στον λόγο του αναφέρθηκε στον μεγάλο πνευματικό πλούτο της Εκκλησίας, που μας λέει την αλήθεια και συγχρόνως μας δίνει τα εφόδια να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες της ζωής, όπως είναι η ασθένεια, η ανέχεια, η μοναξιά, ακόμη και αυτό τον θάνατο. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην αγία Ταβιθά την οποία ανέστησε ο Απόστολος Πέτρος, στην θεραπεία του παραλυτικού από τον Χριστό και στην ζωή και προσφορά του Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις και επαίνεσε τους κατοίκους του Νυμφαίου που αγαπούν το χωριό τους και αγωνίζονται να διατηρήσουν την ομορφιά του και την παράδοσή τους.

Μετά την θεία Λειτουργία, στην οποία εκκλησιάσθηκαν ο Βουλευτής Φλωρίνης, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου και Φλωρίνης, η Πρόεδρος του Νυμφαίου κ.α., η Ενορία παρέθεσε κέρασμα, ενώ το χορευτικό της ΧΑΝΘ χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.