Ο Μητροπολίτης Κανάγκα κ. Χαρίτωνας σχολίασε με πόνο ψυχής την ψήφιση νομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της Ιεραποστολής του Κονγκό, κοινοποίησε πρόσφατες αποφάσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που δείχνουν ότι το έργο των πρώτων Ιεραποστόλων πριν πενήντα χρόνια αποδίδει πλέον καρπούς, και ενημέρωσε για την ανέγερση του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Κανάγκα.

Αναλυτικότερα, για το νομοσχέδιο είπε: “Ντρεπόμαστε σαν Ορθόδοξοι. Κοίτα τους ορθοδόξους, λένε. Δεν βλέπουν την Ελλάδα ως Ελλάδα. Η Ελλάδα γι’ αυτούς σημαίνει ορθοδοξία. Δεν χωρίζουν την ορθοδοξία με την Ελλάδα. Όπου περνάνε στα γκουπ στα μέσα κοινωνικής μιλούν για τους ορθοδόξους. Αυτοί που πιστεύουν στον Θεό κοίτα τι έκαναν στο Χριστό, χτύπησαν τον Χριστό, λένε. Άλλα λέει ο Χριστός”.

Όμως, αναφέρει ότι “πρέπει να γίνουν αυτά, για να φανούν δυνατοί και να μας μετρούν την πίστη. Πώς να ξέρουν ότι έχουμε πίστη αν δεν γίνονται αυτά; Θα δουν ποιος θα συνεχίζει να είναι Ορθόδοξος”.

Τέλος, τόνισε: “Αυτοί που πήγαν και το ψήφισαν κρυφά τα έκαναν. Ψέματα λένε. Ο διάβολος δεν μπορεί να είναι πάνω απ’ τον Θεό. Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους δεν μπορούν να βγάλουν τίποτα από το λόγο του Θεού”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.