Την Τοπική μας Εκκλησία επισκέπτεται το τελευταίο διήμερο ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμπάλας & Πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς, φιλοξενούμενος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Ο Αφρικανός Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος είναι ελληνομαθής και δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων στην χώρα του, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στην Κουκουράβα και να συναναστραφεί με τον ιερό Κλήρο και τον λαό μας, απολαμβάνοντας την πηλιορείτικη ομορφιά και φιλοξενία.

Ο κ. Ιωνάς χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος στην προσφώνησή του συνέστησε στον λαό μας τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη, αναφέρθηκε στην πορεία του στην Εκκλησία της Αλεξανδρείας, καθώς και στις Θεολογικές και φιλολογικές σπουδές, που πραγματοποίησε στον Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην μακρά μοναστική παράδοση του Πηλίου, στους απαράμιλλης τέχνης πηλιορείτικους Ναούς, αλλά και στα ονομαστά θερινά πανηγύρια της περιοχής μας.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιωνάς εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στον τόπο μας, τον οποίο παλαιόθεν επιθυμούσε να γνωρίσει. Αναφέρθηκε στο πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην ιεραποστολική Μητρόπολή του και τόνισε ότι, «παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Αφρική, μεταξύ των οποίων και η δράση πολλών αιρέσεων, η Ορθοδοξία αναπτύσσεται και καρποφορεί, ενώ πολλά από τα στελέχη της πραγματοποιούν στην Ελλάδα Θεολογικές σπουδές».

Ο κ. Ιωνάς ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και μετέφερε τις ευχές των αφρικανών πιστών, οι οποίοι, όπως επεσήμανε, «βλέπουν την Ορθοδοξία μέσα από την Ελλάδα».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. κ. Ιωνά, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς: Η Ορθοδοξία αναπτύσσεται και καρποφορεί

Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς: Η Ορθοδοξία αναπτύσσεται και καρποφορεί

Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς: Η Ορθοδοξία αναπτύσσεται και καρποφορεί


Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς: Η Ορθοδοξία αναπτύσσεται και καρποφορεί

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.