«Γενικά, κάποιες φορές σκεπτόμαστε πού είναι ο Χριστιανισμός; Υπάρχει πια ο Χριστιανισμός; Την στιγμή που ακόμα μέσα στην Εκκλησία μπαίνει η διπλωματία, η πολιτική, και πολλοί ιερείς βρίσκονται κάτω από την πολιτική επιρροή, ενώ η Εκκλησία μας είναι κάτι άλλο, είναι η σωτηρία των ανθρώπων, όπου μεγαλύτερο παράδειγμα είναι το προσωπικό μας παράδειγμα. Εάν δεν δίνεις το προσωπικό σου παράδειγμα στο ποίμνιο, αυτοί δεν θα σε υπακούσουν, δεν θα σε εμπιστεύονται.

Σήμερα, ευχαριστώ τον Θεό, γιατί σε αυτή την εορτή μαζί μας βρίσκονται οι πνευματικοί μας πατέρες από την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία για μας πάντοτε ήταν η πηγή της εκπαίδευσης, της εκκλησιαστικής παράδοσης, με την οποία στην οικουμένη εξαπλώθηκε η αλήθεια και ακριβώς σήμερα μαζί μας βρίσκονται οι εκπρόσωποι αυτής της Εκκλησίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης (Σκιαδαρέσης) και ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας και εμείς είμαστε ευγνώμονες, η χαρά μας είναι διπλάσια με την παρουσία τους εδώ. Είμαι σίγουρος η ενότητά μας στο μέλλον θα είναι ισχυρότερη.

Εγώ θα έλεγα, ότι πραγματικά στην οικουμένη, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, την ενότητα διαφυλάσσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτό είναι η κεφαλή των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για να ρυθμίζεται η τάξη.

Εάν δεν υπήρχε αυτό και δεν είχαμε υπακοή μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών, θα υπήρχε χάος, δεν θα υπήρχε η τάξη. Έτσι όπως σε μια οικογένεια ο άντρας είναι κεφαλή και πρέπει να τον υπακούσουν έτσι ώστε να υπάρχει μια αρμονία μέσα στην οικογένεια, έτσι είναι και στην οικογένεια των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Για την ενότητά τους πρέπει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να έχει αυτά τα προνόμια και δικαιώματα τα οποία από την αρχή του ανέθεσαν, αλλά πρώτα απ’ όλα το ίδιο πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση, στην Ορθοδοξία, στην αληθινή πίστη, στην Λειτουργία.

Εάν παύσει να υπάρχει αυτό, τότε η αμφισβήτηση και η διπροσωπία θα οδηγήσουν τα πάντα προς το χάος.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.