ΤΕΕΣ: Επαρχίες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο έδαφος της Ρωσίας και τα σχετικά συνοδικά ιδρύματα παρέχουν τεράστια βοήθεια στους πρόσφυγες, οι οποίοι έφθασαν στη Ρωσία από τη ζώνη της συνεχιζόμενης πολεμικής αντιπαράθεσης.

Κύματα προσφύγων δέχονται επίσης και άλλες χώρες και οι ενορίες του Πατριαρχείου Μόσχας σε αυτά τα κράτη παρέχουν κατά δύναμη ανθρωπιστική βοήθεια στους αναγκαστικά μετακινηθέντες.

Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση οι άνθρωποι αυτοί λαμβάνουν υποστήριξη και από τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, που ασκούν τη διακονία τους στα κράτη εκείνα, τα οποία φιλοξένησαν τους πρόσφυγες, δήλωσε στην εκπομπή «Εκκλησία και Κόσμος» ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

«Οι κατά τόπους Εκκλησίες, που εδρεύουν σε αυτές τις χώρες, λαμβάνουν ενεργό μέρος στην παροχή φιλανθρωπικής βοήθειας στους πρόσφυγες», σημείωσε και συνέχισε: «Πληροφορούμαστε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, όπου σχεδόν όλες οι δυνάμεις έχουν επιστρατευθεί ώστε να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Έχουμε στοιχεία από τη Μολδαβία, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας (σ.σ. αυτοδιοίκητη Εκκλησία υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Μόσχας) παρέχει πολύ δραστήρια βοήθεια στους πρόσφυγες. Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία βοηθά εκείνους τους πρόσφυγες, οι οποίοι βρέθηκαν στο έδαφος της Ρουμανίας. Στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν συγκεντρωθεί οικονομικοί πόροι και παραδόθηκαν στον Μακαριώτατο μητροπολίτη Ονούφριο στο Κίεβο. Γνωρίζω ότι ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου ταξίδευσαν στην Πολωνία, προκειμένου να κομίσουν εκεί ανθρωπιστική βοήθεια και να συναντηθούν με τους πρόσφυγες».

Όπως διαπίστωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας: «Όλες οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες που εδρεύουν στα εδάφη, όπου ευρίσκονται οι πρόσφυγες τους βοηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.