Επίτιμος Διδάκτορας του πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου ανακηρύχθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, κατά την τελετή απονομής που οργάνωσε το Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας του LMU.

Το εγκώμιο της ανακήρυξης πραγματοποιήθηκε από τον επίσκοπο του κρατιδίου των Ευαγγελικών Dr. Heinrich Bedford-Strohm, ενώ η απονομή έγινε από τον καθηγητή και πρόεδρο της Σχολής Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο.

Σημειώνεται, ότι φέτος συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια αρχιερατείας του μητροπολίτη Αυγουστίνου.

Ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος γεννήθηκε στις Βουκολιές Χανίων στις 7 Φεβρουαρίου 1938 και μετά τη βασική εκπαίδευση στο σχολείο του χωριού του σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Συνέχισε τις σπουδές του στη θεολογία στην Αυστρία και κατόπιν στις γερμανικές πόλεις Μύνστερ και Βερολίνο, για να χειροτονηθεί ιερέας το 1964. Υπηρέτησε ως εφημέριος στην ενορία Βερολίνου μέχρι και το 1972 οπότε εξελέγη βοηθός επίσκοπος της μητρόπολης Γερμανίας και στις 29 Σεπτεμβρίου 1980 η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε μητροπολίτη Γερμανίας. Το έργο του έχει τύχει αναγνώρισης τόσο από τη γερμανική όσο και την ελληνική πολιτεία και από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.