Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ σήμερα, Κυριακή Ι' Λουκά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε τις πτυχές της χριστιανικής αγάπης στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αγάπης που ξεπερνά τα όρια της τυπικής τήρησης των νόμων, όπως αυτό παρατηρείται σε θρησκείες και θρησκευτικές διδασκαλίες.

“Αυτό διότι ο Χριστός ήρθε να μας απελευθερώσει από τη θρησκεία και να ιδρύσει την Εκκλησία. Στην Εκκλησία όμως δεν έχει καμία θέση η υποκρισία που βλέπουμε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, διότι η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού, είναι θεανθρώπινος οργανισμός, κοινωνία Θεού και ανθρώπων, είναι σύνοδος Ουρανού και γης, όπως γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας υπογράμμισε ότι ο Χριστός ήρθε για να συμπληρώσει τον νόμο και όχι να τον καταργήσει. “Ήρθε από άπειρη αγάπη για τον πεπτωκότα άνθρωπο και μέσα από τη θυσία του λύτρωσε το γένος των ανθρώπων. Η Εκκλησία λοιπόν δεν είναι ένα νεκρό σώμα αλλά οδός σωτηρίας. Όλοι οι Άγιοι, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Νικολάου που εορτάζουμε σήμερα, έζησαν ως μέλη ζωντανά και ενεργά στην εκκλησιαστική κοινότητα που ανήκαν. Εργάστηκαν σκληρά για το καλό της Εκκλησίας. Κάτι που όλοι μας οφείλουμε να κάνουμε ως μιμητές των Αγίων. Αυτός άλλωστε είναι και ο τρόπος που τιμούμε τους Αγίους, μιμούμενοι τη ζωή τους και την πίστη τους” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Γαλλίας ευχήθηκε αυτή η περίοδος της Σαρακοστής να είναι για τον καθένα μας περίοδος αλλαγής και προετοιμασίας για την υποδοχή του Σωτήρος Χριστού στις καρδιές μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.