Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ σήμερα, Κυριακή Β’ Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην έννοια της χριστιανικής αγάπης όπως αυτή διδάσκεται από τον Κύριο στην σημερινή ευαγγελική περικοπή. Μεταξύ άλλων είπε”Να θέσουμε την αγάπη ως κέντρο της ζωής μας. Μια αγάπη που αντλείται από τον Θεό και δεν επηρεάζεται από ανθρώπινες αδυναμίες και κριτήρια. Όπως διαβάζουμε επίσης στα ιερά Ευαγγέλια του Ιωάννου και του Ματθαίου, η νέα εντολή, η μοναδική εντολή, είναι το «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους», καθώς σ’ αυτή στηρίζονται και ο Νόμος και οι Προφήτες. Ο Κύριος μας διδάσκει να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να κάνουμε αγαθοεργίες και αντάλλαγμα να μην περιμένουμε. Να είμαστε ελεήμονες όπως ελεήμων είναι ο Κύριος προς όλους, ακόμα και στους αχάριστους. Ο Χριστός θέτει ξεκάθαρα τα πλαίσια και τη βάση της αγαπητικής μας σχέσης με τον συνάνθρωπο, απαλλαγμένης από συμφέροντα και ανταποδοτική διάθεση”.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας επίσης μνημόνευσε την σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει αφαιρέσει τη ζωή πολλών ανθρώπων και σκόρπισε δυστυχία και οικονομικά προβλήματα σε πολλούς. “Σήμερα ιδιαίτερα, στην περίοδο της πανδημίας, χρειάζεται αυτή η έμπρακτη φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη προς τον αδελφό. Είναι ευκαιρία να κάνουμε πράξη όσα μας δίδαξε ο Κύριος και μελετούμε στην Καινή Διαθήκη. Ο καθένας με τον τρόπο του να στέκεται στους πονεμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους που ο Θεός στέλνει στο δρόμο του. Πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω από ένα χαμόγελο, έναν καλό λόγο, λίγο από τον χρόνο μας”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.