Για το «ευαίσθητο» θέμα της επιστροφής των κλεμμένων κειμηλίων της Ι.Μ. Εικοσιφοινίσσης από τη Βουλγαρική Κυβέρνηση είχε μιλήσει αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη με αφορμή και τη σχετική συζήτηση για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Πρόκειται για ένα θέμα που «πληγώνει» την τοπική εκκλησία και δεν έχει λυθεί εδώ και 105 χρόνια. Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας ζητάει -διαχρονικά- από την Βουλγαρική πολιτική ηγεσία να επιστρέψει, 105 χρόνια μετά τη λεηλασία και την κλοπή, τα εκατοντάδες κλεμμένα εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφους κώδικες της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης, που έχουν στην κατοχή τους.

“Αν θεωρείται ότι η περιοχή μας ανήκει στην Ελλάδα, σαφώς θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα και για αυτό αλλά ο τρόπος που κινούνται οι υπεύθυνοι δείχνει ότι μάλλον θεωρούν ότι η Αθήνα υποστασιάζει ολόκληρη την Ελλάδα. Όχι το αντίστοιχο ‘’βάρος’’ δεν έχει δοθεί, αλλά υπάρχει θα έλεγα και ηθελημένος ενταφιασμός της υποθέσεως αυτής” ανέφερε αποκλειστικά, αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.